Starlet DC introduceert nieuwe vingerprik

18 January 2017

PERSBERICHT

Alkmaar, 12 januari 2017

 

Starlet DC introduceert nieuwe vingerprikmethode voor mensen met trombose 

Van bloedafname tot uitslag in één uur

Geen bloedafname via de arm, maar slechts één vingerprik. En geen dag meer wachten op de uitslag, maar direct resultaat. Patiënten met trombose uit Alkmaar en omgeving die gebruik maken van de trombosedienst van Starlet DC, krijgen sinds januari 2017 te maken met de snelle en minder belastende vingerprikmethode. Met één druppel bloed en een laboratoriumcomputer op handformaat kan de trombosedienst nu binnen een uur bepalen of patiënten hun medicatie moeten aanpassen of niet.

Patiënten van de trombosedienst worden gemiddeld één keer per maand geprikt op een priklocatie of aan huis. De Starlet medewerker neemt met een vingerprik een druppel bloed af, waarna de laboratoriumcomputer de stollingswaarde van het bloed meet. De medewerker stuurt de uitslag middels een app op de telefoon door naar de trombosedienst van Starlet die binnen een uur de juiste dosering doorgeeft aan de patiënt. 

Eerste in Nederland

Een beveiligd routesysteem wijst de medewerkers de snelste en slimste weg naar alle patiënten. Starlet DC is de eerste in Nederland die dit routesysteem voor de vingerprikmethode heeft uitgebreid met de mogelijkheid om de meetresultaten direct door te sturen naar de trombosedienst. 

Zes maanden getest

Met de introductie van de vingerprikmethode is Starlet DC niet over één nacht ijs gegaan. De trombosedienst heeft de nieuwe methode van bloed afnemen en het resultaat verzenden het afgelopen halfjaar uitgebreid getest bij een deel van haar patiënten. Wie meer wil weten over de vingerprikmethode, kan terecht op www.starlet-dc.nl/trombose/vingerprik.